Фото: соцмережі

Україна посіла шосте місце у світі за прийняттям криптоактивів — дослідження

За підсумками дослідження, проведеного міжнародною аналітичною компанією Chainalysis, Україна у 2024 році посіла шосте місце в глобальному індексі прийняття криптоактивів. Проте, щоб досягти розвитку цієї сфери, потрібно легалізувати крипторинок.

Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

"Україна має великий потенціал як один із провідних криптохабів у Східній Європі. За даними аналітичної компанії Chainalysis, у 2024 році наша країна посіла шосте місце в глобальному індексі прийняття криптоактивів", — зазначили у відомстві.

Навіть в умовах війни Україна продовжує утримувати високі позиції в міжнародних рейтингах. Проте, у Мінекономіки підкреслили, що для того, щоб не тільки зберегти цей темп, а й досягти ще більшого розвитку сфери, потрібно легалізувати крипторинок.

Для цього Мінцифра разом з представниками бізнесу розробила проект закону про віртуальні активи №10225-1. Його мета — створити сприятливі умови для роботи з новим класом активів та встановити зрозумілі правила їх оподаткування.

У Мінекономіки пояснили, що легалізація криптоіндустрії стимулюватиме розвиток цифрової економіки, підвищить інвестиційну привабливість України, а також залучить іноземні інвестиції, необхідні для підтримки економіки.

Рейтинг країн за прийняттям криптоактивів за 2024 рік

Рейтинг країн за прийняттям криптоактивів за 2024 рік. Джерело: Мінекономіки

Нагадаємо, у травні на платформі Prozorro вперше в історії виставили на продаж 0,1 біткойна. Стартова ціна лота становила 188 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.09.2024 02:30