Фото ілюстративне. Джерело: nazk.gov.ua

НАЗК виявило декілька випадків неправдивого декларування відомостей щодо криптовалюти

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час проведення повних перевірок декларацій виявило факти неправдивого декларування відомостей щодо криптовалюти.

Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Зокрема, заступник начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Миколаївській області у декларації за 2021 рік задекларував криптовалюту Bitсoin вартістю 100 мільйонів гривень, наявність якої під час повної перевірки він не підтвердив. У декларації за 2022 рік встановлено відображення неправдивих відомостей щодо наявності криптовалюти на понад 48 мільйонів гривень.

У декларації за 2022 рік працівника Донецької обласної прокуратури виявлено декларування неправдивих відомостей на понад 23 мільйони гривень. Лише щодо криптовалюти службовець вказав неправдиві відомості на 22,5 мільйона гривень.

За результатами повної перевірки депутата Вінницької міської ради встановлено відображення неправдивих відомостей на загальну суму 12 мільйонів гривень.

"За висновками НАЗК компетентні органи розпочали кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 366-2 Кримінального кодексу України", — підсумували в НАЗК.

Неправдиве декларування

Джерело: НАЗК

Нагадаємо, що в травні з конфіденційних даних спостерігачів за санкціями ООН стало відомо, що Північна Корея відмила 147,5 мільйона доларів через платформу віртуальної валюти Tornado Cash у березні після крадіжки їх у 2023 році з криптовалютної біржі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.08.2024 11:58