Фото: Pixabay

США ввели санкції проти компаній з крипторинку, які Росія використовувала для обходу обмежень

У понеділок, 25 березня, Сполучені Штати Америки ввели санкції проти організацій і осіб у Росії та інших країнах, які допомагали країні-агресорці обходити запроваджені щодо неї обмеження.

Про це повідомив Мінфін США.

Зокрема, до санкційного списку потрапили 13 російських юридичних та дві фізичні особи. За даними відомства, вони допомагали Кремлю проводити незаконні фінансові операції на крипторинках та обходити раніше введені обмеження.

"Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC) запровадило санкції проти тринадцятьох організацій і двох фізичних осіб за діяльність у секторах фінансових послуг і технологій економіки Росії, включаючи осіб, які розробляють або пропонують послуги у віртуальних активах, які дозволяють ухилятися від санкцій США. П'ять організацій були визначені як власність або під контролем осіб, визначених OFAC", — йдеться у повідомленні.

Відтак, під обмеження потрапили московські фінтех-компанії B-Crypto, "Системи розподіленого реєстру", "Лайтхаус", "Центр розробки електронних платіжних засобів" і "Атомайз", які співпрацюють із підсанкційними російськими банками.

Також Мінфін США запровадив санкції проти російських компаній "Веб3 Технології" та "Веб3 Інтегратор", які працюють із технологією блокчейн, естонською Bitfingroup OÜ і кіпрською Tokentrust Holdings, що пов'язані з РФ.

До "чорного списку" також потрапили Ігор Кайгородов (мажоритарний акціонер Veb3 Technologii) і Тимур Буканов (власник і директором ТОЕП).

Окремо Мінфін США ввів обмеження проти компаній "Ешелон Технології", "Навчальний центр "Ешелон", "Ключові інформаційні системи", "Лабораторія кібербезпеки" та "Проектне бюро Ешелон" через закупівлі технологій.

Нагадаємо, 12 березня повідомлялося, що обмежувальні заходи проти Росії від Європейського Союзу продовжені ще на пів року. Це відповідь на незаконне визнання, окупацію й анексію РФ тимчасово непідконтрольних уряду територій України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.03.2024 20:25