Фото: Pixabay

Чи просили США Україну не бомбити російські НПЗ: відповідь Білого дому

Сполучені Штати Америки жодного разу не заохочували Україну до завдання будь-яких ударів по території Російської Федерації.

Про це повідомила представник Білого дому, повідомляє "Голос Америки".

До представників Білого дому звернулися журналісти, аби ті прокоментувати інформацію, яка раніше була озвучена у матеріалі газети Financial Times.

Офіційний представник Білого дому зазначила, що Штати завжди заявляли, що не заохочують та не допомагають проведенню нападів на території Росії.

Що було раніше?

Видання Financial Times 22 березня повідомило про те, що США закликали Україну припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру, нібито попередивши, що удари безпілотників можуть призвести до зростання світових цін на нафту, а також бензину в США. Це буцімто може зашкодити переобранню президента Джо Байдена.

Джерела FT вказували, що неодноразові попередження з Вашингтона начебто були адресовані високопосадовцям СБУ та ГУР Міноборони.

Водночас в українському уряді заявили, що НПЗ на території Росії є законними цілями України з військового погляду. Там додали, що, завдаючи ударів по цих об'єктах, Сили оборони діють за найкращими стандартами НАТО.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не отримувала закликів з боку Сполучених Штатів Америки щодо припинення атак по російських нафтопереробних заводах.

Нагадаємо, у ніч на 16 березня безпілотники атакували Самарську область та місто Курськ Російської Федерації. Внаслідок ударів виникла масштабна пожежа на двох нафтопереробних заводах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.03.2024 00:25