Фото: Telegram Дмитра Лубінця

Україна повернула з окупації багатодітну маму з трьома дітьми: як рашисти хотіли їх "перевиховати"

До України з тимчасово окупованої території Донецької області вдалося повернути трьох дітей та їхню матір. Наразі вони перебувають у безпеці.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Три українських дитини та їхня мама нарешті вдома на підконтрольній уряду України території", — написав він у своєму Telegram-каналі.

За його словами, діти, перебуваючи на ТОТ Донеччини, були в небезпечних умовах, а рашисти хотіли їх "перевиховати". Неповнолітніх примушували навчатися за російськими стандартами освіти. Також рашисти погрожували багатодітній мамі, що відберуть у неї дітей. Так вони прожили майже рік.

Після звернення рідних до Офісу омбудсмана, невідкладно розпочалася підготовка українців до повернення на безпечну територію.

"Попри всі труднощі та загрози, завдяки злагодженій роботі з партнерами, Карітас України та Рокада, вдалося організувати безпечний маршрут для цієї родини, а також забезпечити гуманітарні потреби для них на підконтрольній уряду України території", — зазначив Лубінець.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини підкреслив, що "ця історія — лише одна з тисячі подібних, які, на жаль, є реальністю для багатьох українців".

Нагадаємо, раніше Дмитро Лубінець повідомляв, що із тимчасово окупованої на підконтрольну Україні територію повернули літню жінку та її дорослу доньку. Вони потрапили на українську територію через контрольно-пропускний пункт "Мокрани — Доманове", що на Волині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2024 20:16