Українська делегація на переговорах із Великою Британією. Джерело: Джерело: Telegram-канал Андрія Єрмака

Україна та Британія продовжили роботу над угодою про 100-річне партнерство

Делегації України та Великої Британії провели третій раунд переговорів про двосторонню угоду, яка передбачає "перехід до сильнішого та глибшого партнерства".

Про це повідомив Офіс президента України.

"У розвиток домовленостей між президентом України Володимиром Зеленським і прем’єр-міністром Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Кіром Стармером, досягнутих під час нещодавнього візиту очільника держави до Лондона, Україна та Велика Британія провели третій раунд переговорів щодо укладення двосторонньої угоди про перехід до сильнішого та глибшого партнерства", — йдеться в повідомленні.

В Офісі українського президента зазначили, що сторони обговорили зміни до проекту документа, погодили його структуру та відзначили суттєвий прогрес у погодженні ключових розділів.

"Радий, що ми значно просунулися вперед і погодили низку пріоритетних розділів майбутньої угоди. Це буде історичний договір, що закріпить основні напрями нашої співпраці на тривалий період — від безпеки до економіки, від енергетики до культури й мистецтва", — зазначив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, який за дорученням Андрія Єрмака очолив українську команду на переговорах.

Делегації України та Великої Британії затвердили графік наступних кроків для подальшої роботи над текстом угоди.

Як відомо, про наміри укласти угоду про 100-річне партнерство між Україною та Великою Британією йшлося під час візиту у травні колишнього британського міністра закордонних справ Девіда Кемерона. До того ще у січні колишній британський прем'єр-міністр Ріші Сунак заявив, що його країна будує нове партнерство з Україною, розраховане на 100 і більше років.

Майбутня угода базуватиметься на положеннях Угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство від 2020 року та Угоди про співпрацю у сфері безпеки від 2024 року між Україною та Великою Британією.

Нагадаємо, що у квітні Україна та Велика Британія підписали важливу угоду в рамках домовленостей про співпрацю у сфері оборонних матеріалів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2024 22:16