Фото: ДПСУ / ілюстративне

Україна та Польща провели переговори щодо протестів фермерів: чи йшлося про закриття кордону

У середу, 28 лютого, Україна та Польща провели переговори щодо розблокування кордону. Зустріч тривала чотири години, але тему тимчасового закриття кордону не порушували.

Про це повідомив заступник міністра економіки Тарас Качка.

"Чотири години дуже насичених переговорів з міністрами розвитку і технології Польщі Кшиштофем Гетманем і сільського господарства Чеславем Шєкєрським. Одна з найбільш насичених та інтенсивних зустрічей за моє професійне життя", — написав він у Facebook.

За його словами, сторони змогли знайти спільну мову. 

"Працюємо над конструктивним рішенням як розблокувати кордон і врахувати інтереси фермерів Польщі та України. Це не просто, але можливо", — заявив Качка.

Він додав, що за всі чотири години переговорів опція закриття кордону не згадувалась.

"Як досить чітко сказав премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск — це було б дуже болісним рішенням для наших економік. Припинити навіть на день торгівлю, яка в річних параметрах становить 11,7 мільярда доларів (а за польською статистикою навіть більше) — це надто болісно. Не кажучи вже про транзит, який є життєво важливим для України", — підсумував заступник міністра економіки.

Нагадаємо, раніше генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич попросила вибачення перед народом України за дії поляків на кордоні. Вона висловила переконання, що справжні її земляки "ніколи не вдарить ножем у спину сусідньому народу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 19:05