Фото: Дональд Туск / скріншот з відео

Польща та Україна можуть тимчасово закрити кордон для торгівлі товарами, — Туск

Україна та Польща ведуть переговори щодо закриття кордону для двосторонньої торгівлі товарами. Це буде тимчасове рішення і "болюче" для обох сторін.

Про це заявив глава польського уряду Дональд Туск під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гар Стьоре у Варшаві, пише RMF24.

"Ми ведемо переговори з українською стороною про тимчасове закриття кордону та обмін товарами. Про це також завтра поговорю з польськими фермерами", — заявив він. 

Він підкреслив, що це буде тимчасове рішення і болюче для обох сторін.

"Я готовий ухвалювати важкі рішення, консультуючись із Києвом, щоб не було зайвої напруги. Але ми повинні знайти довгострокове рішення. У нас дуже серйозна проблема. Ми є найбільш проукраїнською державою і нацією, але ми також маємо найбільші проблеми в усій Європі через російсько-українську війну. Ми постійно шукаємо рішення, яке захистить польський ринок від наводнення значно дешевшою сільськогосподарською продукцією з України", — підкреслив Туск.

Прем'єр польського уряду також анонсував сільськогосподарський саміт у Варшаві, який відбудеться 29 лютого. Під час нього Туск зустрінеться з лідерами протестувальників.

Нагадаємо, у Варшаві 28 березня має відбутися зустріч представників урядів Польщі та України. Сторони обговорять питання, пов'язаних з блокуванням кордону, яке вже триває майже два тижні.

Раніше генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич попросила вибачення перед народом України за дії поляків на кордоні. Вона висловила переконання, що справжні її земляки "ніколи не вдарить ножем у спину сусідньому народу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 17:14