Фото ілюстративне. Джерело: nrcu.gov.ua

Україна та союзники готують новий санкційний пакет проти Росії, – Єрмак

Україна разом із партнерами працює над 12 пакетом санкцій проти Росії. І хоча цей процес зараз проходить складніше, в Офісі президента з оптимізмом дивляться в майбутнє

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

За його словами, пакет готують, однак зараз точно сказати, коли його вдасться узгодити, важко.

"Ми всі усвідомлюємо, що кожен наступний пакет приймається складніше, ніж це відбувалося на початку. Це логічно, тому що багато чого вже зроблено. Наші рекомендації надані, наші пріоритети відомі – ми продовжуємо наполягати на санкціях щодо "Росатому", — зазначив Єрмак.

Він зауважив, що Україна швидко реагує на запити й інформацію від військових, щоби справді максимально зупинити можливість для Росії виробляти ракети і дрони.

"Ми дуже в цьому плані безкомпромісні. Якщо знаходимо елементи, які виробляються навіть в країнах наших партнерів, то про це відкрито говоримо, і наші партнери дуже швидко й ефективно реагують на це. Безумовно, все, що стосується виробництва російського, — це є нашими головними пріоритетами", — наголосив керівник Офісу президента.

Єрмак розповів, що необхідно працювати над новими санкціями та не давати можливості Росії обходити ті санкції, які вже прийняли.

"Ви бачите на прикладі конкретних речей — зустріч із президентом Ердоганом і листування генсека НАТО з Лавровим. Дуже чіткими були сигнали наших європейських партнерів, які на запити щодо зняття санкцій з російських олігархів, які в тому числі мають стосунок до аграрного сектору, відповіли абсолютною відмовою", — акцентував увагу він.

Єрмак вважає, що це є чітким сигналом щодо продовження санкційної політики. Тому він з оптимізмом дивиться на можливість прийняття нового пакету.

Нагадаємо, що наприкінці червня Рада Європейського Союзу ухвалила 11 пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії. Ці обмеження, за версією європейських чиновників, посилили тиск на Росію та військову машину диктатора Володимира Путіна та завдали збитків російській економіці, здатності Кремля фінансувати свою агресію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 16:59