Фото: Генштаб ЗСУ

Україна таємно передислокувала війська до кордону напередодні наступу РФ, — Sky News

Україна очікувала повторного наступу Росії та передислокувала частину своїх військових до кордону у Харківській області.

Про це повідомляє Sky News. За даними видання, Україна приховано перекинула додаткові сили під Харків за кілька днів до повторного наступу рашистів. 

"Ми били танки на кордоні... це вже була справжня війна", — розповів Sky News один з українських бійців.

До того ж дислокацію для підкріплення позицій ЗСУ підтвердив й іще один воїн. Відтак, як зауважили у виданні, це може свідчити про те, що Україна намагалася заздалегідь зібрати сили, щоб протистояти посиленню російського угруповання вздовж свого протяжного північно-східного кордону. 

Інший воїн ЗСУ у коментарі Sky News зізнався, що були моменти, коли виникали думки про втрату лінії фронту. Він зазначив, що наразі ситуація стабілізувалася, але попередив, що "невідомо, як довго це може тривати".

Нагадаємо, днями командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі та голова Військового комітету НАТО Роб Бауер заявили, що російські війська не мають належної кількості сил для стратегічного прориву на півночі Харківської області. Але окупанти можуть досягати тактичних успіхів.

Водночас аналітики бачать серйозні передумови підготовки російських окупантів до масштабного наступу на фронті в Україні. Є версія, що штурми на півночі Харківщини — це лише маневр, який відволікає українські сили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2024 06:44