Крістофер Каволі та Роб Бауер. Джерело: "Голос Америки"

"Це не стратегічний успіх": командувачі НАТО оцінили воєнну ситуацію на Харківщині

Російські війська не мають належної кількості сил для стратегічного прориву на півночі Харківської області. Але окупанти можуть досягати тактичних успіхів.

Про це заявили командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі та голова Військового комітету НАТО Роб Бауер під час прес-конференції.

На думку Каволі, росіяни "не мають тієї кількості сил, яка необхідна для стратегічного прориву".

"Окрім того, вони не мають навичок і спроможностей, щоби діяти в масштабах, необхідних для використання будь-якого прориву для отримання стратегічної переваги. Вони здатні досягати локальних успіхів, і дещо з цього вони вже зробили", — зазначив генерал.

Каволі додав, що перебуває в контакті з українськими колегами. Він висловив упевненість, що Збройні сили України втримають оборону на фронті.

Своєю чергою, Бауер наголосив, що ситуація на полі бою після початку наступу Росії у Харківській області "не змінилася до такого ступеня, щоб українська влада була готова сісти за стіл переговорів".

"Українські сили повернули собі 50% території, яку Росія захопила на початку війни. Тож зараз російські війська відвойовують цю територію, але це не є стратегічним просуванням, це не є стратегічним успіхом", — зазначив голова Військового комітету НАТО.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський під час традиційного вечірнього відео звернення заявив, що українські військові провели контрударні дії поблизу Вовчанська та в інших районах прикордоння Харківської області. Але обстріли та штурми від окупантів не припиняються, тому загрози в цьому регіоні залишаються.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2024 21:36