Фото: Вікіпедія

Україна відмовилася від бракованих німецьких танків Leopard: це вже другий випадок

Україна відмовилася приймати 10 танків Leopard 1, які входили у пакет допомоги від Німеччини. Головна причина — невідповідний технічний стан машин.

Про це повідомило німецьке видання Spiegel.

Зазначається, що українські фахівці перевірили танки та виявили, що техніка прибула у поганому стані та потребувала ремонту після навчання ЗСУ у Німеччині.

У виданні зауважили, що ситуація "незручна" для Німеччини, оскільки це вдруге, коли з її Leopard 1 виникають технічні проблеми. Так, декілька танків з десяти, які передали Україні у липні, вийшли з ладу через аналогічні проблеми.

"Оскільки немає ні підготовленого технічного персоналу, ні достатньої кількості запчастин, переправляти Leopard на Україну немає сенсу", — йдеться в публікації.

Що відомо про Leopard 1

Leopard 1 — основний бойовий танк другого покоління, був розроблений та виготовлявся в Західній Німеччині. До появи нової моделі Leopard 2 називався "бойовий танк Леопард". Взятий на озброєння у 1965 році. Вважалось, що сучасні високоефективні кумулятивні боєприпаси знизять значення бронювання, тому основна увага була зосереджена на ударній силі та маневреності машини. 

Leopard 1 взятий на озброєння у 12 країнах на чотирьох континентах. Завдяки програмам модернізації досі залишається на озброєнні в багатьох країнах. До 1984 року було виготовлено 4744 одиниць.

Нагадаємо, німецький завод із виробництва зброї Rheinmetall планує відкрити центр обслуговування танків Leopard в Україні, які ЗСУ застосовують на полі бою. Хоч поки від України й не надходило запитів на серйозний ремонт цієї техніки, через її інтенсивне використання необхідно проходити перевірку і можливо заміну, включно з системою приводу й управління. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 14:22