Армія оборони Ізраїлю. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Україна висловила підтримку Ізраїлю перед річницею терористичної атаки бойовиків ХАМАСу

Україна висловила підтримку Ізраїлю перед річницею нападу бойовиків угрупування ХАМАС, яке відбулось 7 жовтня 2023 року. Кожна країна, на яку нападають, має право на самозахист.

Про це йдеться в заяві посольства України в Ізраїлі, яку опублікували на її сторінці у Facebook.

Зокрема, в українському дипломатичному представництві в Ізраїлі наголосили, що ця держава має право на "самозахист і безпеку своїх громадян", адже вона зазнала неспровокованого нападу.

"Нескінченний біль та скорбота тих, хто втратив близьких 7 жовтня 2023 року. У цей непростий для наших двох країн час посольство України в Ізраїлі висловлює солідарність та підтримку Ізраїлю", — йдеться у повідомленні.

У посольстві наголосили, що кожна країна, на яку нападають, має право на самозахист і безпеку своїх громадян.

Як відомо, зранку 7 жовтня 2023 року бойовики руху ХАМАС вдерлися на територію Ізраїлю, узявши під контроль кілька населених пунктів у прикордонній зоні та захопивши десятки заручників. У відповідь Ізраїль розпочав проти бойовиків контртерористичну операцію. Наступного дня уряд Ізраїлю запровадив воєнний стан в країні. Відтоді в регіоні триває напружена ситуація.

Нагадаємо, що нова наземна операція Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), яка триває цими днями, має на меті відновлення контролю над північчю Гази та придушення бойовиків ХАМАСу. Ізраїльські війська оточили місто Джабалія, яке є одним із головних опорних пунктів угруповання на півночі анклаву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.10.2024 22:20