Сергій Марченко. Джерело: Міністерство фінансів

Україна висунула умови країнам G7 перед виділенням $50 млрд

Український уряд має власні основні умови стосовно виділення 50 мільярдів доларів від країн G7. Кошти відкриють для Києва з 2025 року.

Про це в ефірі телемарафону заявив очільник Міністерства фінансів України Сергій Марченко.

Посадовець зазначив, що варто дочекатись комюніке за результатами саміту лідерів країн "Великої сімки". За його словами, після цього розпочнеться технічна робота, яка має допомогти правильно структурувати рішення стосовно виділення коштів. Зі свого боку Київ також був залучений до розв'язання цього питання та мав свої основні умови, а саме: Україна має отримати кошти цього року, виділені гроші повинні мати безумовний характер та будуть спрямовані на будь-які цілі й випадки, які потребує держава Україна.

"До нас дослухалися і я сподіваюся, що в технічному рішенні, яке ми зараз обговорюємо, це буде реалізовано. Крім того, це дозволяє рухати основний трек — конфіскація активів, на якій ми також наполягали", — наголосив Марченко.

За його словами, без рішення стосовно виділення 50 мільярдів доларів 2025 рік виглядав для України абсолютно незакритим не тільки в частині військових, а й соціально-гуманітарних видатків. Він додав, що у Києва не було тих запевнень, які були потрібні.

"Зараз, ми ці запевнення, сподіваюся, отримали й технічні команди напрацюють ці рішення й далі в нас є перспектива сформувати бюджет на 2025 рік для того, щоб він передбачав всі необхідні нам видатки", — додав він.

Нагадаємо, у травні Сергій Марченко повідомляв, що масштабні ракетні атаки окупантів на українську енергосистему призведуть до економічних збитків. Також зменшаться надходження до державного бюджету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.06.2024 15:52