Фото: armyinform.com.ua

Україна вперше визнала використання HIMARS у Курській області, — The Times

Україна офіційно визнала, що західне озброєння, в тому числі і реактивні артилерійські системи HIMARS, використовувалося під час наступу в Курській області.

Про це повідомило видання The Times.

За даними журналістів, Збройні сили України застосовували реактивну систему HIMARS для знищення мостів, понтонів та інженерного обладнання противника у Курській області.

"Україна відправила тисячі військових через кордон до Росії 6 серпня, захопивши майже 500 квадратних миль російської території за два тижні, в той час, як російські військові намагалися зміцнити свій погано захищений кордон і запобігти будь-якому подальшому просуванню. Російські військові блогери та міжнародні журналісти з української сторони ідентифікували британські, американські та італійські танки і бронемашини як такі, що використовувалися під час штурму", — зауважили у виданні.

До того ж журналісти зазначили, що український лідер Володимир Зеленський визнав безпідставними побоювання західних союзників щодо наслідків атак західною зброєю по російській території та закликав скасувати всі обмеження у цьому питання.

"Він (Володимир Зеленський, - ред.) також підтвердив, що Україна тримала своїх союзників у невіданні напередодні транскордонного наступу, знаючи, що вони накладуть вето на операцію, що перетне найсуворішу з усіх червоних ліній, які має Росія", — пише The Times.

У виданні нагадали, що РСЗВ HIMARS було вперше передано Україні в серпні 2022 року за умови, що їх не використовуватимуть на території Росії. Відтоді ці обмеження пом'якшилися, але Україна, як і раніше, обмежена у використанні західних ракетних систем великої дальності проти РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Збройні сили України зруйнували три важливі для росіян мости у Курській області РФ. У такий спосіб українські бійці намагаються ізолювати частину регіону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 22.08.2024 08:22