Фото: Pixabaу Колаж: TrueUA

Українці можуть отримати більші виплати від естонської ради у справах біженців: як оформити заявку

Естонська рада у справах біженців збільшила виплати для українців. Тепер розмір допомоги становить 3600 гривень на місяць (раніше було 2200 гривень). Допомогу виплачуватимуть мешканцям шести прифронтових областей України.

Як повідомили на сайті гуманітарної організації, на кошти можуть претендувати мешканці Луганської, Донецької, Миколаївської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

Багатоцільова грошова допомога надається на основі оцінки домогосподарства на предмет відповідності соціально-економічним критеріям та критеріям вразливості. Якщо заявку буде схвалено, то одна особа може претендувати на допомогу в розмірі 3600 гривень протягом трьох місяців.

"Якщо після оцінки виявиться, що домогосподарство вже отримує аналогічну допомогу від іншого агентства або організації за той самий період, таке домогосподарство буде виключене з багатоцільової грошової допомоги Естонської ради у справах біженців", — повідомили у прес-службі організації.

Як подати заявку на отримання коштів

Громадянам, які перебувають на контрольованих територіях, необхідно зателефонувати з понеділка по середу з 09:00 до 12:00 за телефоном 067 105 28 03. Під час дзвінка потрібно натиснути кнопку відповідно до області, в якій проживає заявник:

  • 1 — Харківська, Донецька області;
  • 2 — Запорізька, Луганська;
  • 3 — Херсонська, Миколаївська.

Якщо звернення буде попередньо схвалене, то номер телефону буде доданий до бази даних. Тоді можна буде заповнити онлайн-форму. У заявника можуть попросити надати додаткову інформацію на електронну пошту. На сторінці сайту можна буде відстежити статус заявки.

Після остаточного підтвердження на банківський рахунок прийде платіж. Другий спосіб підходить для мешканців тимчасово окупованих територій — через запит на сайті. Результати будуть надіслані на електронну пошту.

Нагадаємо, що вже з січня 2024 року українські біженці у Польщі можуть втратити виплати. Про це вже почали заявляти у польському уряді, а самі мешканці країни частково підтримують таке рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.10.2023 00:37