Фото: Telegram-канал Мінцифри

Українці отримають ще більше послуг у ЦНАПах: розпорядження уряду

Кабінет міністрів розширює перелік сервісів, які можна буде отримати в усіх Центрах надання адмінпослуг України. Це полегшить оформлення важливих послуг без біганини між установами.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства цифрової трансформації України.

У відомстві наголосили, що у ЦНАПі вже скоро можна буде оформити такі послуги:

  • взяття на облік для оформлення санаторно-курортного лікування чи компенсації вартості такого лікування, якщо оплатили його самостійно, для людей, які перебували в полоні внаслідок збройної агресії проти України;
  • внесення до Реєстру пільговиків інформації про українців, які мають право на пільгу, та членів їхніх сімей чи опікуна;
  • призначення щомісячної грошової компенсації для учнів навчальних закладів на територіях радіоактивного забруднення та дітей з інвалідністю, пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, які не харчуються в їдальнях.

Нагадаємо, у січні Кабінет міністрів ухвалив постанову з розширенням повноважень Міністерства цифрової трансформації та Держспецзвʼязку. Відтепер Мінцифри відповідатиме за формування державної політики у сфері хмарних послуг. А Держспецзвʼязку стане регулятором комунікаційних послуг у цій галузі.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.08.2024 11:42