Фото: Pixabay

Українці продовжують частіше одружуватись й рідше розлучатись: статистика за перше півріччя 2023 року

В Україні у перші півроку 2023 року фіксували у вісім разів більше шлюбів, ніж розлучень. У цей період лише 10 тисяч пар вирішили офіційно розірвати стосунки, тоді як 86 тисяч — зареєстрували їх.

Про це розповіли в Міністерстві юстиції України. За даними відомства, ці показники дещо знизилися, оскільки за перше півріччя 2022-го вони були ще вищими — шлюб взяли понад 103 тисячі пар.

У яких регіонах українці одружуються й розлучаються найчастіше

Столиця, Дніпропетровщина та Одещина лідирують за кількістю зареєстрованих шлюбів. Так, у Києві було укладено 9 292 шлюби, у Дніпропетровській області — 8,6 тисячі, в Одеській — понад 6,6 тисячі.

Водночас у розлучень у столиці було найбільше серед усіх регіонів — 1678. На другому місці — Дніпропетровщина з 1,2 тисячі розлучень. У Київській області розлучилися 718 пар.

Де народилося найбільше українців торік

За даними Міністерства юстиції, за перші півроку 2023-го на підконтрольних територіях було зареєстровано понад 93 тисячі народжень дітей. Найбільше малюків народилося у столиці (9 801).

Друге місце посіла Львівщина, де народилися понад вісім тисяч дітей, а третє — Дніпропетровщина (понад сім тисяч). Статистика не враховує дані з тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, у Києві чоловік після розлучення відсудив у жінки гроші за збільшені груди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.01.2024 02:53