Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Українцям можуть дозволити ставати на військовий облік онлайн, — Міноборони

В Україні громадянам призовного віку можуть дозволити ставати на військовий облік онлайн. Це можна буде зробити за допомогою засобів електронної ідентифікації. 

Як повідомила прес-служба Міністерства оборони, відповідний законопроект "Про внесення змін до закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" щодо особливостей взяття громадян України на військовий облік призовників та їх медичного огляду під час проходження ними базової загальної підготовки" схвалено на черговому засіданні Кабінету міністрів України.

У відомстві зазначили, що планується дозволити призовникам ставати на військовий облік, а також уточнювати персональні дані через електронну ідентифікацію у сервісі "Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста".

До того ж згідно з документом плануються наступні нововведення:

  • ліквідування комісії для взяття на військовий облік;
  • скасування проходження медичного огляду під час взяття громадян на військовий облік;
  • громадяни, які здобувають вищу освіту, будуть проходити медичний огляд перед практичними заняттями базової загальновійськової підготовки.

Також буде уточнено положення щодо військового обліку жінок, які виявили бажання проходити базову військову службу —безпосередньо перед направленням на таку службу за їхнім бажанням вони будуть братися на військовий облік призовників. Після завершення базової військової служби вони будуть братися на військовий облік військовозобов'язаних.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що уряд виділив понад 71 мільйон гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця 2024 року. Їх розсилатимуть військовозобов'язаним та резервістам засобами поштового зв'язку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2024 19:58