Фото: соцмережі

Українцям пояснили, хто може отримати кошти на оздоровлення та відпочинок дітей

Україна продовжує підтримувати різні категорії населення. Зокрема, деякі діти можуть отримати від держави кошти на відпочинок та оздоровлення.

Про це повідомили в прес-службі Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Так, держава виплачує українським родинам гроші на оздоровлення та відпочинок дітей за програмою "єОздоровлення". Батьки мають змогу самостійно обрати заклад і придбати путівку. Виплата на одну дитину віком від шести до 18 років становить 15 980 гривень

Вказаною послугою можуть скористатися:

  • діти з інвалідністю, які виховуються в малозабезпечених сім’ях;
  • діти з багатодітних малозабезпечених сімей.

У відомстві наголосили, що приймати дітей будуть ті заклади, які внесені до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку й матимуть облаштоване укриття.

Як скористатися програмою "єОздоровлення"?

Щоб скористатися програмою "єОздоровлення" та отримати кошти від держави потрібно:

  1. Отримати сповіщення в "Дії", застосунку "ПриватБанк" або від працівників соцзахисту. Або перевірити, чи має родина право скористатися програмою, на сайті.
  2. Відкрити картку зі спеціальним режимом використання для програми "єОздоровлення" у відділенні "ПриватБанку".
  3. Отримати кошти на карту (15 890 гривень на одну дитину).
  4. Обрати заклад зі списку тих, що долучилися до програми. Перелік наразі не фінальний, до нього продовжують додаватися заклади.
  5. Забронювати путівку. Для цього потрібно звернутися до керівника обраного закладу, щоб він/вона надали згоду і підтвердили, що заклад може прийняти дитину (має бути зазначений строк перебування дитини в закладі та повна вартість путівки).
  6. Після приїзду дитини до закладу розрахуватися за путівку карткою.

Варто зазначити, що послугою можна скористатися тільки в тому випадку, якщо дитина не отримувала в поточному році путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, придбаної коштом державного або місцевого бюджету будь-якого рівня.

Нагадаємо, в Україні певні категорії громадян мають пільги при записі у дитячий садок. Зокрема, деякі діти можуть першочергово потрапити у дошкільний навчальний заклад.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.07.2024 20:30