Фото: Pixabay

Українці можуть розрахувати розмір майбутньої пенсії: як це зробити

Громадяни України можуть спрогнозувати своє пенсійне майбутнє та дізнатися орієнтовний розмір виплат за віком за допомогою даних, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України. Для цього варто скористатися сервісом "Пенсійний калькулятор".

Як повідомляє прес-служба ПФУ, при розрахунку користувач може додати відомості про ті періоди своєї трудової діяльності, які наразі в Фонді відсутні.

Фахівці пояснюють, що "Пенсійний калькулятор" розраховує прогнозний розмір пенсії за віком в "цінах" на час розрахунку: сервіс не здійснює припущень щодо зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки чи рівня інфляції. Також для визначення заробітної плати "Пенсійний калькулятор" використовує показники зарплати людини та середньої зарплати на момент проведення розрахунку. Саме тому розрахунок розміру пенсії в короткостроковій перспективі буде більш точним.

пенсійний калькулятор

Інфографіка: сайт Пенсійного фонду

До того ж українці можуть за допомогою "Пенсійного калькулятора" порахувати наявний страховий стаж людини (при введенні всіх необхідних даних про трудову діяльність до 01.01.2004) та визначити ймовірний вік виходу на пенсію з урахуванням можливо набутого стажу (тобто 60, 63 чи 65 років).

Нагадаємо, що деякі категорії громадян в Україні можуть вийти на пенсію достроково. Однак для цього потрібно відповідати певним вимогам.

Також відомо, що учасники бойових дій мають право на доплати до пенсії у розмірі 25% прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.11.2023 23:34