Рустем Умєров. Джерело: Facebook

Україні потрібні снаряди: Умєров написав листа союзникам, — Bloomberg

Україна стикається з постійним браком артилерійських снарядів, натомість Росія щодня розміщує на лінії фронту втричі більшу вогневу міць. Про це Міноборони попередило своїх союзників.

Таку інформацію оприлюднило авторитетне видання Bloomberg. За його інформацією, міністр оборони Рустем Умєров цього тижня написав своїм колегам з Європейського Союзу відповідного листа, в якому описав величезну чисельну перевагу, з якою стикаються українські війська, намагаючись відбити нові напади Росії.

Він вказав, що Україна не може випускати понад 2 000 снарядів на день для лінії фронту, яка простягається на 1 500 кілометрів. Це менше третини боєприпасів, які використовує Росія.

Такий документ потрапив у розпорядження Bloomberg. Там також ідеться про те, що дефіцит зброї в Україні з кожним днем стає більшим. Тож Умєров закликав своїх союзників із ЄС зробити більше для виконання свого зобов'язання поставити мільйон артилерійських снарядів. Він зазначив, що Україні необхідно принаймні відповідати вогневій потужності свого ворога.

"Зазвичай перемагає сторона, у якої більше боєприпасів для боротьби", — наголосив Умєров, згідно з документом.

Медійники акцентували: в середу ЄС визнав, що до березневого терміну надасть більш ніж половину обіцяних снарядів — майже 600 000 штук. Україні ж необхідно 200 тисяч 155-міліметрових снарядів на місяць, йдеться в документі. Росія може отримати майже вдвічі більше снарядів, при цьому з Північної Кореї надійшло близько мільйона снарядів.

Як відомо, в березні 2023 року країни Євросоюзу домовились надати Україні мільйон снарядів. Постачання хотіли завершити спочатку до кінця 2023 року, а потім до березня 2024 року. Однак передача у встановлений термін так і не відбудеться, оскільки для цього не вистачає виробничих потужностей.

Нагадаємо, раніше сьогодні міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що його країна та ще щонайменше сім інших держав Європейського Союзу, включаючи Польщу та країни Балтії, готові виділити більше грошей на досягнення мети — 1 мільйона снарядів для України до березня поточного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 22:16