Фото: Telegram-канал Дмитра Лубінця

Україна повернула із Росії чотирьох своїх громадян

У п’ятницю, 22 грудня, в Україну вдалося повернути чотирьох українців із Росії.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Завдяки взаємним гуманітарним домовленостям вдалося повернути в Україну чотирьох громадян України", — пише він.

Також Лубінець розповів, що  відповідно до спільних домовленостей із російською стороною 22 грудня було проведено зустріч його представників та уповноваженої з прав людини РФ Тетяни Москалькової з метою передачі гуманітарних пакунків та листів для військовополонених обох країн.

Посадовець зазначив, що передача посилок і листів для українських захисників і захисниць була проведена за участю Координаційного штабу із поводження з військовополоненими та представників Червоного Хреста, які закупили теплі речі, взуття та речі особистої гігієни.

"Важливими залишаються принципи гуманності, довіри та впевненості сімей у тому, що їхні рідні зможуть отримати звістки з дому", — сказав він.

Нагадаємо, 22 грудня в Україну вдалося повернути тіла 66 захисників. Відбулася передача загиблих військовослужбовців, які віддали свої життя за країну.

Додамо, раніше Міністерство внутрішніх справ запустило гарячу лінію для родичів полонених, безвісти зниклих й загиблих українських військових. Під час дзвінка можна: надати інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу, отримати роз’яснення щодо прав, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти й загиблих військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.12.2023 00:45