Фото: Ентоні Блінкен / скріншот з відео

Блінкен озвучив чіткий план США щодо допомоги Україні: подробиці

Україна повинна міцно стояти на ногах у військовому та економічному плані на тлі наявних викликів. Саме таку стратегію намагається реалізувати влада США спільно з союзниками, щоб Київ не залежав від підтримки країн-партнерів у майбутньому.

Таку заяву під час брифінгу 20 грудня зробив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Посадовець наголосив, що США намагаються переконатися, що Україна зможе мати міцну основу та ресурси для самостійного розв'язання різносторонніх питань. Це стосується фінансового, військово-оборонного плану та у сфері демократії, щоб "допомога таких рівнів більше не була потрібна".

Блінкен заявив, що в цьому полягає "чіткий план" американської сторони разом із міжнародною коаліцією. Водночас держсекретар США підкреслив, що доти, доки цього не сталося, підтримка з боку партерів має продовжуватись.

Політик у даному контексті вказав на важливість допомоги на тлі теперішніх загроз, які стоять перед Україною у плані відбиття російських атак, а також при контрнаступальних діях української армії для звільнення захоплених територій.

Раніше виконавча влада США запевнила, що підтримує Україну, але остаточні рішення має ухвалювати Конгрес. Законодавці повинні визначатися, оскільки українцям потрібна допомога, бо на них чекає важка зима.

Нагадаємо, вчора під час підсумкової прес-конференції президент України Володимир Зеленський заявив, що можливе обрання Дональда Трампа президентом США матиме сильний вплив на Україну. Тоді американська політика стане більш економною та орієнтованою на внутрішні проблеми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.12.2023 06:43