Меттью Міллер під час брифінгу. Скріншот із відео

"Ми підтримуємо Україну, але питання до Конгресу": у Держдепі США відреагували на слова Зеленського

Виконавча влада США запевнила, що підтримує Україну, але остаточні рішення має ухвалювати Конгрес. Законодавці повинні визначатися, оскільки українцям потрібна допомога, бо на них чекає важка зима.

Про це заявив речник Державного департаменту США Меттью Міллер на брифінгу.

Він прокоментував слова президента України Володимира Зеленського, який висловив впевненість у підтримці України з боку США.

"Ми у виконавчій владі абсолютно підтримуємо Україну. Абсолютно готові підтримати додаткове фінансування для неї. У нас залишився один пакет, який можемо надати Україні цього року, і після цього ми вичерпаємо наші можливості щодо надання додаткової допомоги у сфері безпеки, тому я думаю, що це питання до Конгресу США", — сказав він.

Міллер наголосив, що Конгрес має визначитися щодо України до кінця року, оскільки попереду важкий зимовий період.

"Ми хочемо, щоби запит президента США ухвалили до кінця цього року. Це залишається нашою метою і нашим пріоритетом. Конгресу доведеться вирішити, чи збираються вони підтримувати Україну та надавати фінансування, необхідне для протистояння російському вторгненню, оскільки ми вступаємо в зиму, яка, як ми очікуємо, буде дуже важкою, або ж вони не планують це робити", — заявив речник.

За словами Міллера, в адміністрації президента Джо Байдена немає альтернативного плану, щоби забезпечити допомогу Україні. Він наголосив, що джерела фінансування вичерпаються протягом декількох наступних тижнів, тому "нам потрібно, щоб Конгрес діяв".

Нагадаємо, вчора під час підсумкової прес-конференції президент України Володимир Зеленський заявив, що можливе обрання Дональда Трампа президентом США матиме сильний вплив на Україну. Тоді американська політика стане більш економною та орієнтованою на внутрішні проблеми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.12.2023 10:17