Фото: Офіс президента

Зеленський про фінансову допомогу США: "Я впевнений, що нас не зрадять"

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що Європейський Союз і Сполучені Штати Америки схвалять заплановані пакети фінансової допомоги Україні на 2024 рік. 

Відповідну заяву він зробив під час прес-конференції за підсумками 2023 року. За його словами, Україна "дуже сильно" працює задля отримання фінансової допомоги.

"Я впевнений, що Сполучені Штати нас не зрадять, що те, про що ми домовились зі США, буде виконано повністю", — наголосив він.

Також Зеленський згадав про свій візит до Сполучених Штатів минулого тижня, під час якого, за його словами, йому вдалось знайти порозуміння з президентом США Джо Байденом і представниками обох партій у Конгресі. Гарант переконаний, що європейці "знайдуть інструменти, аби виділити кошти".

"Щодо 50 мільярдів — упевнений, ми все це вже досягли, це вже питання якогось повільного часу. Зроблено так, що сьогодні в нас є механізми, щоб навіть якщо буде підтримка пакета в 50 мільярдів мінус один, знайдуться інші інструменти для того, щоб Україна отримала ці кошти", — підсумував очільник держави.

Нагадаємо, 18 грудня під час онлайн-брифінгу зробив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що до кінця 2023 року адміністрація США планує виділити Україні додатковий пакет військової допомоги. Він стане останнім в межах поточного фінансування, якщо Конгрес не ухвалить додаткове рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.12.2023 18:59