Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Українська "Формула миру": Зеленський відчув чіткий сигнал від світу

Україна активізує роботу за пунктами української "Формули миру". Для цього разом із партнерами буде найближчими місяцями працювати над тим, щоби вийти на спільний шлях відновлення безпеки.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення. За його словами, важливим результатом цього тижня стало те, що під спільним комюніке саміту миру з'явилося шість нових підписів.

"Це чіткий сигнал, що нам вдалося переконати світ у можливості миру. Саме справедливого миру. Буде ще більше підписів під комюніке", — запевнив він.

Зеленський також наголосив, що зараз Україна працює над тим, аби підписів під комюніке "Формули миру" ставало ще більше.

"Також поступово ми готуємо роботу в групах за пунктами "Формули миру". Наше завдання незмінне — вийти протягом найближчих місяців на спільний, глобальний шлях відновлення безпеки за кожним з пунктів "Формули миру". І це можливо", — підсумував український президент.

Як відомо, в середині червня у Швейцарії відбувся установчий Глобальний саміт миру, на якому понад 100 країн і організацій обговорили три пункти української "Формули миру". За результатами саміту створили робочі групи щодо кожного з 10 пунктів, а потім заплановано виробити спільний план завершення війни.

Нагадаємо, що 21 червня президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі у переговорах про вступ із Європейським Союзом. Її очолює віце-прем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 23.06.2024 21:36