Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський підписав указ про склад делегації для переговорів із ЄС про вступ: у списку — 35 осіб

У п’ятницю, 21 червня, президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі у переговорах про вступ із Європейським Союзом.

Про це свідчить указ, який опублікований на сайті Офісу президента України.

Делегацію для переговорів про вступ із Євросоюзом очолює віце-прем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

До її складу також увійшли голова Офісу президента Андрій Єрмак та його заступники Ірина Мудра й Ігор Жовква, заступниця голови департаменту Офісу президента з питань євроінтеграції Марія Марченко, перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, торговельний представник України Тарас Качка, заступник міністра закордонних справ Євген Перебийніс, посол України при ЄС Всеволод Ченцов.

В указі також згадується про заступників і перших заступників усіх українських міністерств — на рівні міністра представлений лише Руслан Стрілець, який очолює Міністерство довкілля та захисту природних ресурсів.

У делегації також присутні генеральний директор урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Олександр Ільков, голова Державної служби статистики Ігор Вернер, очільник Антимонопольного комітету Павло Кириленко, заступник голови Нацбанку Сергій Ніколайчук, член Нацкомісії з цінних паперів Максим Лібанов та інші.

Указ Зеленського також регламентує затвердження директив для переговорів із Євросоюзом і доручає уряду сформувати й затвердити персональний склад робочих груп щодо підготовки переговорних позицій України.

Нагадаємо, що 20 червня посли країн Європейського Союзу погодили 14 пакет санкцій проти Росії. Він має на меті закрити лазівки для обходження наявних обмежень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2024 22:51