Фото: АрміяInform

Посли Євросоюзу узгодили новий пакет санкцій проти Росії: які обмеження він передбачає

Посли країн Європейського Союзу погодили 14-й пакет санкцій проти Росії. Він має на меті закрити лазівки для обходу наявних обмежень. 

Про це стало відомо з повідомлення головування Бельгії в ЄС на сторінці у соцмережі X (Twitter). 

Зазначається, що цей пакет передбачає нові заходи, які спрямовані на максимальне посилення впливу чинних санкцій та закриває лазівки для їх обходу.

"Посли країн ЄС щойно узгодили потужний і суттєвий 14-й пакет санкцій у відповідь на російську агресію проти України", — йдеться у повідомленні.

Раніше, а саме 17 червня, Рада Європейського Союзу ухвалила рішення продовжити до 23 червня 2025 року санкції, введені ЄС у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією.

Відомо, що чинні обмежувальні заходи вперше ввели в червні 2014 року. Вони містили заборону на імпорт продукції, що походить з незаконно анексованого Криму або Севастополя в ЄС, а також інфраструктурних або фінансових інвестицій і туристичних послуг з незаконно анексованого Криму або Севастополя.

"ЄС не визнає та продовжує засуджувати незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією як порушення міжнародного права", — йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

Нагадаємо, у травні Велика Британія оголосила про новий пакет санкцій проти Росії та Корейської Народно-Демократичної Республіки. Дві російські й одна північнокорейська компанія потрапили під обмеження, бо намагаються порушити або обійти санкції та торгувати зброєю в обмін на нафту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.06.2024 11:41