Фото: mandziuk.selera\Instagram

Українська гумористка втрапила у скандал через невдалий жарт про "тупеньких дітей"

Відома українська гумористка Лєра Мандзюк невдало пожартувала про "тупеньких дітей" і нарвалася на різку критику в мережі.

Днями комікеса опублікувала на своїй сторінці у соцмережі Instagram ролик, де спілкується з глядачкою, яка є асистенткою вчителя. Жінка пояснила, що працює з дітьми, які потребують допомоги в навчанні. Гумористка жартома зазначила, що "тобто із найтупішими".

"Зараз такі діти, що кожному вчителю потрібен асистент, секретар і психолог й іноді навіть травматолог. Коли я ходила до школи, то в нашої вчительки теж був асистент — дерев’яна указка", — сказала гумористка.

 

 

Цей жарт обурив українців та спровокував шквал критики у коментарях під відео. Зокрема, найбільше гнівних коментарів гумористка отримала від батьків, які мають дітей з інвалідністю. 

  • "Це ви зараз серйозно? Тобто, моя дитина, яка має діагноз, і їй дали окремого вчителя, — тупа? Він — особливий, унікальний, але точно не тупий. Врешті-решт, він – аутист!"
  • "Булінг на всю країну дітей з ООП (особливими освітніми потребами) знову підійме хвилю булінгу по школах тих дітей, яким і так неймовірно складно"
  • "Мені аж стало зле. Над чим ви наразі жартуєте? Над колосальною роботою батьків? Над дітьми з інвалідністю, над інклюзією?"

Сама ж комікеса визнала свою помилку та пояснила, що поняття не мала про такі нововведення в освітньому процесі та професію асистента вчителя.

"Я поняття не мала, що зараз така професія є, поки мені про це не сказала пані на стендапі. Тому я і виставила це відео, щоб більше людей про це дізналися. Нічого погано про дітей з інвалідністю я не казала і на увазі не мала. Мені шкода, що виникло це непорозуміння. Але, я не проти, щоб цим відео звертали увагу на дану проблему. Моя неосвіченість хай слугує прикладом для інших людей, які не здогадуються, що в суспільстві такі проблеми є. Тим більше зараз, коли кількість людей з інвалідністю в нашій країні зростає через війну", — висловилася гумористка.

Нагадаємо, відомий шоумен Тімур Мірошниченко та його дружина Інна удочерили другу дитину. Зіркова пара вперше показала свою доньку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 30.06.2024 20:40