Фото: Національна поліція

Українська ППО проти неї майже безсила: якою ракетою РФ вгатила по багатоповерхівці в Краматорську

У багатоповерхівку в Краматорську росіяни поцілили ракетою "Іскандер-К". Україна не має ефективних засобів протидії даному типу ракет.

Про це повідомляє поліція Донецької області.

"Війська РФ поцілили в житловий сектор міста ракетою "Іскандер-К". Пошкоджено щонайменше вісім багатоквартирних будинків, з них один повністю зруйновано. Попередньо відомо про трьох загиблих цивільних мешканців і 20 поранених. Під завалами можуть залишатися люди", — йдеться у повідомленні.

Чому ракети "Іскандер" важко збивати?

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснював, що Силам ППО України найскладніше збивати російські ракети, що летять із надзвичайно високою швидкістю — Х-22, "Кинжал", "Онікс", "Іскандер".

Ігнат наголошував, що ці ракети летять з надзвичайно високою швидкістю. Їх важко збивати. Більше шансів збити крилаті та авіаційні ракети, такі як Х-101, Х-59, Х-32, "Калібр" та інші, швидкість яких близько 800 км/год.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару РФ по Краматорську 1 лютого підрозділами ДСНС деблоковано тіла трьох загиблих та дві особи врятовано. У місті зруйновано з четвертого по перший поверхи чотириповерхового житлового будинку з подальшим займанням припаркованих автомобілів.

Війна, 02.02.2023 10:02