Фото: Єлизавета Котляр. Джерело – Федерація тенісу України

Українська тенісистка потисла руку росіянці на престижному турнірі: з'явилась реакція батька та Мінспорту

Тенісистка з України Єлизавета Котляр втрапила у гучний скандал на юніорському Відкритому чемпіонаті Австралії, потиснувши руку представниці Росії Владі Мінчевій після поразки у першому раунді турніру. На інцидент відреагував батько спортсменки та очільник Мінспорту Матвій Бідний.

Відповідний пост з'явився у Facebook Федерації тенісу України. За словами батька Єлизавети, юніорці бракує досвіду з виступів на турнірах найвищого рівня. 

"Лізі лише 16 років, у неї ще немає справжнього досвіду виступів на таких значних змаганнях. Тут надзвичайна атмосфера, яка сама по собі чинить неабиякий тиск на спортсменів", — сказав він.

Реакція Мінспорту

Очільник Мінспорту Матвій Бідний наголосив, що ситуацію вивчають та разом зі спортивною федерацією ухвалять зважені рішення. Водночас він переконаний, що нашу спортсменку спровокували. Саме таке враження склалось після перегляду відео.

"Ми бачимо, як на кожному турнірі росіяни намагаються використати українських атлетів для власної пропаганди. Саме це ми й побачили у виконанні російських пропагандистських медіа", — сказав Бідний.

Реакція росіян

Цілком очікувано, що російські ЗМІ радісно відреагували на цей інцидент. Зокрема, президент Федерації тенісу Росії Шаміль Тарпіщев наголосив, що "спорт поза політикою" у коментарі пропагандистському агентству ТАСС.

"Вони молодці, що так вчинили. Теніс завжди виділявся серед інших видів спорту. Спорт поза політикою — це було доведено", — заявив він.

Раніше українська тенісистка Даяна Ястремська залишила на відеокамері патріотичний напис після перемоги над американкою Еммою Наварро в третьому колі Australian Open. Поєдинок завершився з рахунком 6:2, 2:6, 6:1 на користь нашої землячки.

Нагадаємо, Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів, які входять до еліти світового тенісу. Сталося це на першому мейджорі нового сезону — Australian Open-2024.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 20.01.2024 22:34