Фото ілюстративне. Джерело: interfax

"Українські рейди" та "атаки безпілотників": в ISW розповіли про нові страхи російських прикордонників

Російські прикордонники зіткнулися з браком можливостей і обладнання для протистояння можливим транскордонним рейдам на території Росії, а також для боротьби з так званими "атаками дронів".

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Прикордонна служба Росії висловила невдоволення обмеженими можливостями. На щось подібне скаржаться і російські військові зі складу окупаційного контингенту в Україні. Зокрема, прикордонники висловили стурбованість можливими "українськими рейдами" у Росію.

Російський "воєнкор", який працює в раді з прав людини при Кремлі, посилив їхні скарги на те, що російська влада погано оснастила прикордонників та не змогла забезпечити їх належною кількістю цифрових систем зв'язку, розвідувальних і ударних дронів, мобільного транспорту та медикаментів.

За словами блогера, такі скарги надходять практично від усіх прикордонних підрозділів ФСБ Росії. Він зазначив, що сучасні прикордонні підрозділи ФСБ потребують аналогічних можливостей, які мали оперативні групи для участі в радянській війні в Афганістані, які оснастили артилерією, авіацією та бронетехнікою.

Прикордонні підрозділи отримують протитанкові ракети та міномети тільки від особистих зв'язків із російськими військовими частинами. Російську владу закликали надати їх нинішнім прикордонникам, особливо в Брянській, Курській та Білгородській областях, що межують з Україною.

"Згадка "воєнкора" про участь радянських прикордонників у війні в Афганістані та заклик до створення складніших систем дозволяють припустити, що російські прикордонники, як і раніше, стурбовані загрозою можливих "українських транскордонних рейдів" до Росії та "атак українських безпілотників" на російській території", — сказано у звіті.

Нагадаємо, що легіон "Свобода Росії" планує ще один рейд на територію Російської Федерації. Він може статися протягом найближчого місяця. Командир із позивним "Цезар" наголосив, що бійці легіону прагнуть скористатися безладом в Росії після заколоту Євгена Пригожина. Він заявив, що попередня операція була "локальним рейдом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 10:09