Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські військові частково просунулися на захід від Донецька, — ISW

Збройні сили України ведуть бої з окупантами на багатьох ділянках фронту. Українські війська просунулися на південь від Красногорівки (на захід від Донецька).

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Російські й українські джерела стверджують, що позиційні бої тривають на північний захід від Бахмута поблизу Григорівки та Богданівки, а також біля Іванівського, Кліщіївки, Андріївки, Північного.

Міністерство оборони Росії опублікувало кадри, на яких зафіксовано участь підрозділів російської 106 повітряно-десантної дивізії у нібито взятті Веселого. Геолокаційні кадри показують, що окупанти нещодавно вийшли за межі ділянки залізниці на південь від Авдіївки.

Російські й українські джерела повідомляли про позиційні бої на північний захід від Авдіївки біля Очеретиного, Новокалинового, Новобахмутівки та Степового, біля самої Авдіївки; біля Сєверного, Первомайського та Невельського.

Крім того, українські війська нещодавно просунулися на шахту "Трудовська" на південь від Красногорівки (на захід від Донецька). Позиційні бої тривали поблизу Георгіївки та Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

Геолокаційні кадри, які опублікували 22 січня, показали, що російські війська нещодавно трохи просунулися на північ від Микільського (на південний схід від Вугледара).

Джерело: ISW

Джерело: ISW

Нагадаємо, вчора Інститут вивчення війни повідомляв, що рашисти прагнуть сконцентрувати на Авдіївському напрямку понад 40 тисяч військових. Там експерти прогнозують посилення активності бойових дій. Хоча українські війська ведуть важкі позиційні бої на більшості напрямків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 07:17