Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Окупанти готуються посилити активність на Авдіївському напрямку, — ISW

Рашисти прагнуть сконцентрувати на Авдіївському напрямку понад 40 тисяч військових. Там експерти прогнозують посилення активності бойових дій. Хоча українські війська ведуть важкі позиційні бої на більшості напрямків.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією його аналітиків, поблизу Бахмута 21 січня тривали позиційні бої, проте підтверджених змін на цій ділянці фронту не було. Російські й українські джерела повідомляли про бої в районі Богданівки, в напрямку Іванівського, в районі Кліщіївки й Андріївки та на північний захід від Горлівки в районі Північного та Шумів.

На геолокаційних кадрах, опублікованих 21 січня, видно, що російські війська просунулися в районі ресторану "Царська охота" вздовж вулиці Соборної та вздовж смуги дерев на південний захід від Авдіївки.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російські війська просувалися вулицями Колосова та Лерментова, хоча ISW не має візуального підтвердження цього нібито просування.

Російські й українські джерела заявили, що позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки та Степового; біля Авдіївського коксохіму, біля Сєверного, Первомайського, Водяного та Невельського.

Командувач Таврійського угруповання військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Тарнавський і речник полковник Олександр Штупун заявили, що російські війська готуються посилити активність на Авдіївському напрямку та сконцентрували в цьому районі понад 40 тисяч осіб.

Тарнавський зазначив, що російські війська за останні дві доби не завдавали авіаударів на Таврійському напрямку.

Позиційні бойові дії також тривали на захід і південний захід від Донецька, однак підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було. Зіткнення відбулися поблизу Мар’їнки, Георгіївки та Новомихайлівки.

Джерело: ISW

Джерело: ISW

Нагадаємо, речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олександр Штупун заявляв 20 січня, що війська країни агресорки наразі зосередилися на штурмах Авдіївки та Новомихайлівки на Мар'їнському напрямку. Проте позиції Збройних сил України рашисти  атакують майже без використання бронетехніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 07:10