Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Українські військові просуваються на трьох ділянках фронту, — ISW

За останню добу Збройні сили України вели контрнаступ як мінімум на трьох ділянках фронту і просунулися вперед. Зокрема, йдеться про рух на південному фланзі Бахмута, що на Донеччині, а також на Бердянському та Мелітопольському напрямках Запорізької області.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики спираються на заяви протиборчих сторін, які повідомляють приблизно ту ж інформацію. Так, українське військове командування інформувало про просування на 1,8 кілометра на південному фланзі Бахмута. Російські військові блогери стверджували, що українські війська також просунулися на північному фланзі Бахмута.

"Російське військове командування зосередило велику кількість сил в районі Бахмута для захисту від українських атак в цьому районі, що, ймовірно, було передбачуваним результатом цих атак", — вважають аналітики.

Також українські військові продовжували наступ на Бердянському (район кордону Донецької та Запорізької областей) та Мелітопольському (Захід Запорізької області) напрямках. Зокрема ISW вважає, що українські військові мали просування приблизно на 100 метрів на день на південь і південний схід від Оріхова.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський напередодні заявив, що армія Російської Федерації має суттєву перевагу в можливості забезпечення боєприпасами під час ведення бойових дій в Україні. Наразі ЗСУ можуть відповісти лише одним пострілом на сім-вісім пострілів окупантів.

За даними видання Washington Post, українські захисники вже почали використовувати на фронті касетні боєприпаси, які надали Сполучені Штати Америки. ЗСУ застосували їх на південному сході України. У такий спосіб Сили оборони можуть зруйнувати російські позиції, які сповільнювали контрнаступ ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 08:16