Фото: armyinform.com.ua

Українські військові зірвали плани росіян щодо окупації міста на Харківщині, — ГУР

Збройні сили України зірвали плани росіян щодо спроб окупувати місто Борова у Харківській області. Втрати агресора у живій силі та техніці значні.

Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, окупанти продовжують спроби підтягувати резерви. Він зазначає, що потенційна загроза залишається, але наразі не йдеться про формування нових потужних угруповань. Сили безпеки й оборони вивчають ситуацію, готуючись до різноманітних сценаріїв.

Раніше, а саме 18 червня, військовослужбовці Третьої окремої штурмової бригади повідомляли, що окупанти посилюють атаки на позиції Збройних сил України у Харківській області, щоб вийти на кордони Луганщини. Одне із головних завдань рашистів — вийти до населених пунктів Чернещина — Першотравневе, з подальшим захопленням Борової. 

"На штурми наших позицій противник кидає цілі взводи та роти особового складу. Їхню стрімку ліквідацію компенсує поповненням живої сили у кількості 250-400 солдат ЗС РФ щотижня. Не дивлячись на переважаючу кількість супротивника та відсутність резервів, бригада продовжує вже понад місяць утримувати визначені рубежі", — повідомляли військові.

Нагадаємо, за даними британської розвідки російські загарбники, ймовірно, окупували село Новоолександрівка Донецької області. Такий розвиток подій створює загрозу для одного з ключових шляхів постачання української армії на східному фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2024 12:14