Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Українські військові знищили ракету Х-59 на Дніпропетровщині

У понеділок, 25 грудня, Сили протиповітряної оборони (ППО) України збили ворожу ракету Х-59 у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє прес-служба Повітряного командування "Схід". За словами військових, ворожу ціль ліквідували в Криворізькому районі.

"Керовану авіаційну ракету Х-59 в Криворізькому районі Дніпропетровської області знищено!" — йдеться у повідомленні.

Фото: Повітряне командування "Схід"

Фото: Повітряне командування "Схід"

Зауважимо,  речниця Сил оборони Півдня України Наталії Гуменюк попереджала, що війська країни-агресорки можуть посилити обстріли української території на Різдво. Проте не варто прив'язуватися до конкретних подій, адже окупанти можуть посилити терор не залежно від дати.

Нагадаємо, у неділю ввечері, 24 лютого, російські війська атакували Україну ударними безпілотниками з Півдня. У низці областей було оголошено повітряну тривогу. ППО працювала у Хмельницькій області, а також у Кропивницькому.

До того ж ввечері 24 грудня над Дніпропетровською областю сили протиповітряної оборони знищили п'ять російських безпілотників. Внаслідок атаки є руйнування.

За даними Повітряних сил ЗСУ вночі 25 грудня протиповітряній обороні України вдалося знищити 28 ударних БпЛА Shahed-136/131 у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської, Донецької, Кіровоградської та Хмельницької областей. Крім того, зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил також знищено два ворожі літаки: один Су-34 – на Донеччині (про який повідомляли увечері) та один Су-30СМ — над акваторією Чорного моря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 16:17