Зенітно-ракетний комплекс Patriot. Джерело: mil.in.ua

Рекорд побито: українська ППО і Patriot встановили нове досягнення

Українські військові за останній час знищили чотири російські Су-34. Таким чином наші сили протиповітряної оборони перевершили свій успіх із ліквідації ворожої авіації в Брянській області.

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Там нагадали, що за 23-24 грудня ППО України збила чотири російські літаки Су-34.

"Су-34 — один із найсучасніших винищувачів-бомбардувальників Росії, кількість і можливості виробництва яких обмежені. Одночасна втрата чотирьох одиниць — відчутний удар по бойовому потенціалу агресора", — йдеться в повідомленні.

Експерти додали, що знищення ворожих літаків є визначним успіхом, адже атаки російської авіації завдають серйозних збитків на фронті та збитків у тилу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки констатував, що силам ППО вдалося перевершити свій успіх зі знищення літаків Су-35 і Су-34 і двох вертольотів Мі-8МТПР-1 над Брянською областю в травні цього року.

"Зенітно-ракетний комплекс Patriot доводить свою ефективність на полі бою. Збільшення кількості одиниць цих систем справді може наблизити перемогу України, а найголовніше — береже життя українських воїнів і мирних українців", — наголосили Центрі.

Там підсумували що очікуване надання Україні Нідерландами перших 18 винищувачів F-16 істотно поліпшить статистику знищених ворожих цілей.

Інфографіка: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Інфографіка: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Знищення авіації у Брянській області

У Брянській області Росії 13 травня впав вертоліт. За даними російських ЗМІ, перед падінням він довго кружляв над містом Клинці, а потім звалився на приватний будинок.

Пізніше окупанти заявили, що в Брянській області впав ще один гелікоптер. Другий борт нібито "приземлився" в місті Стародуб. Також пізніше стало відомо, що в Брянській області розбився ще один літак, тоді йшлося про ще один Су-34.

Нагадаємо, сьогодні зранку Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив, що наші військові ввечері 24 грудня "приземлили" також російський винищувач Су-30.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 15:51