Фото: соцмережі / ілюстративне

Український безпілотник атакував російський авіазавод з виробництва ракет: подробиці

У п'ятницю зранку, 17 листопада, український безпілотник намагався завдати удару по авіаційному заводу у російському Смоленську. Там виробляють ракети Х-59.

Про це повідомляють російські телеграм-канали. За інформацією каналу Baza, близько 08:00 БпЛА був пригнічений силами радіоелектронної боротьби та впав на територію "Смоленського авіаційного заводу", після чого пробив дах цеху та вибухнув. Почалася пожежа, яку швидко ліквідували.

Російський паблік повідомив, що ніхто не постраждав, пошкодилася лише покрівля — в ній залишилася метрова пробоїна.

Згодом губернатор Смоленської області заявив, що ППО збили українські безпілотники літакового типу у Задніпровському районі та на території Смоленського району.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 18 листопада, Брянську область Російської Федерації атакував невідомий безпілотник. Літальний апарат окупанти збили над своєю територією.

Вночі 14 листопада невідомі дрони атакували хімічний завод у Брянській області. На підприємстві пошкоджено покрівлю.

Також 25 жовтня в російському Брянську пролунали вибухи. За даними очевидців, у різних районах Брянська було чути до десяти вибухів. Їх пов'язують із роботою протиповітряної оборони через атаку невідомих безпілотників.

Раніше директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін заявляв, що український аналог "шахеда" вже вражав російські об'єкти. Рекордна дальність його бойового вильоту — близько 1 000 кілометрів. Його замовляють Сили оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.11.2023 10:28