Український футболіст Зінченко заявив, що готовий служити в ЗСУ, якщо його покличуть

Футболіст лондонського "Арсеналу" та збірної України Олександр Зінченко заявив, що готовий піти воювати, якщо його призвуть до лав Збройних сил України. Зараз на фронті перебуває чимало його шкільних друзів.

Про це Олександр Зінченко розповів в інтерв’ю телеканалу BBC.

Від початку повномасштабної війни проти Росії Зінченко активно висловлюється на підтримку України та різко критикує дії країни-агресора. За словами футболіста, він пожертвував на допомогу Україні близько одного мільйона фунтів стерлінгів.

Відповідаючи на запитання, чи відгукнувся б він на призов на війну, якби бачив у цьому більшу цінність, ніж залишитися грати в футбол у Прем'єр-лізі Англії, Зінченко сказав: "Думаю, що відповідь зрозуміла. Я би пішов".

Футболіст розповів, що на передовій в Україні воюють його колишні шкільні друзі, а йому самому нелегко залишатися в Лондоні.

"Важко усвідомити, що зовсім нещодавно ми були в одній школі, грали на майданчику чи на футбольному полі, а тепер вони повинні захищати нашу країну. І, чесно кажучи, це так важко прийняти, але це те, що є. Ми не можемо здатися. Я знаю, можливо, деякі люди думають, що мені набагато простіше бути тут в Лондоні, ніж в Україні. Я дуже сподіваюся, що ця війна незабаром закінчиться", — додав він.

Також Зінченко зауважив, що більше не спілкується з друзями чи колишніми одноклубниками з Росії.

"З моменту вторгнення мало хто надіслав мені смс чи інші повідомлення, і я не можу їх звинувачувати, тому що це не їхня провина. Я не можу сказати їм: "Хлопці, влаштовуйте протести й таке інше", тому що знаю, що їх можуть посадити у в'язницю. Але ми ніколи не забудемо те, що вони зробили з нами, з нашим народом. Я навчатиму цього своїх дітей. А вони — своїх. Це неприйнятно", — наголосив футболіст.

Олександру Зінченку 27 років, він є вихованцем донецького "Шахтаря". Професійну кар'єру розпочав у складі російської "Уфи". 2016 року перейшов в англійський "Манчестер Сіті", з яким здобув десять трофеїв, зокрема чотири рази виграв Прем'єр-лігу Англії. З 2022 року виступає за лондонський "Арсенал".

Нагадаємо, що Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оновила рейтинг національних збірних. У ньому наша головна футбольна команда країни перебуває на 22 місці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 05.04.2024 19:21