Фото ілюстративне. Джерело: ap

Український спецпризначенець потрапив у полон до росіян: в українській розвідці розповіли подробиці

Унаслідок висадки бійців Головного управління розвідки в окупованому Криму 4 жовтня стався жорстокий бій. На жаль один український військовий потрапив у полон до росіян.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Нових даних ми оприлюднювати не будемо, але так, можемо підтвердити, що є втрати, в тому числі є полонений, і втрати неспівмірні із втратами противника", — йдеться в повідомленні.

За словами Юсова, на превеликий жаль, але це реальність. Деокупація українських територій пов'язана із жертовністю та жертвами наших оборонців і захисників. У цій ситуації мова йде про спецпризначенців, і в ГУР можуть підтвердити, що Україна зробить все можливе для того, щоб обов'язково кожен полонений український захисник повернувся додому.

"Над цим працює Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими та, зрештою, вся команда Сил безпеки й оборони. Україна продовжить і надалі робити все для того, щоби деокупувати наші території, повернути землі та людей", — додав Юсов.

Раніше низка російських пропагандистських медіа та колаборантів у Криму повідомляли про нібито взяття в полон бійця ГУР під час рейду українських спецпризначенців 4 жовтня. Однак на той момент українська сторона не підтверджувала цю інформацію.

Нагадаємо, що під час висадки бійців Головного управління розвідки в окупованому Криму вночі 4 жовтня стався жорстокий бій. За словами Юсова, таким чином тривають заходи з деокупації Криму. Це операція диверсійно-розвідувального характеру. Вона передбачала певні заходи на території та повернення групи назад.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 19:38