Скріншот з відео

Україна та Албанія підписали угоду про співпрацю: усі деталі

У середу, 28 лютого, президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Албанії Еді Рама підписали угоду про співпрацю. 

Про це повідомляє сайт президента.

Зазначається, що документ сприятиме розвитку співпраці з Албанією та зміцненню позицій України в Балканському регіоні.

"Згідно з договором, Україна та Албанія розвиватимуть взаємовигідне співробітництво в галузі торгівлі, економіки, науки й технологій, культури, освіти, охорони здоров’я, засобів масової інформації, туризму та спорту", йдеться у повідомленні.

Документом також передбачається встановлення комерційних контактів між державними й приватними підприємствами та організаціями двох держав.

Крім того, сторони співпрацюватимуть у сфері охорони довкілля, застосування екологічно чистих технологій та раціонального використання природних ресурсів.

Президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі додав, що на зустрічі з албанським прем'єром сторони обговорили "оборонні потреби України та можливість спільного виробництва озброєнь".

"З перших днів повномасштабного вторгнення Албанія підтримувала Україну, нашу боротьбу за свободу й територіальну цілісність. … Дякуємо уряду та народу Албанії, ніколи не забудемо теплого ставлення вашого суспільства до українців!"  написав Зеленський.

Нагадаємо, у вівторок, 27 лютого, президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Саудівської Аравії. Серед тем для обговорення озвучувались наступні: формула миру, повернення полонених і депортованих осіб, а також перспективні напрями економічної співпраці та участь Саудівської Аравії у відбудові України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 13:11