Володимир Зеленський в Албанії. Джерело: Twitter (X) міністра закордонних справ Албанії Іґлі Хасані

Зеленський у Тирані: які пропозиції озвучить президент на представницькому саміті в Албанії

У середу, 28 лютого, президент України Володимир Зеленський відвідує з робочим візитом Албанію. У столиці цієї країни Тирані в нього запланована низка важливих зустрічей.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своїх соціальних мережах.

"Сьогодні працюю в Тирані. Зустрінуся з безкомпромісним другом України Еді Рамою, візьму участь у саміті "Україна — Південно-Східна Європа", — зазначив він.

За його словами, там також відбудуться переговори з прем’єр-міністром Албанії та його командою. Вони стосуватимуться оборонної та політичної співпраці, підтримки "Формули миру" та роботи над безпековими угодами.

"Албанія — одна з країн, які приєдналися до Вільнюської декларації G7, за що ми дуже вдячні", — наголосив український президент.

Він додав, що у форматі "Україна — Південно-Східна Європа", який збирається вже вдруге, пройде обговорення спільного шляху до євроатлантичної мети.

"Запропоную підтримати зусилля України із забезпечення справедливого та довготривалого миру, організацію Глобального саміту миру у Швейцарії. Проведу двосторонні зустрічі з учасниками саміту", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що у вівторок, 27 лютого, президент України Володимир Зеленський побував із робочим візитом у Саудівській Аравії. Там він провів розмову зі спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 10:13