Фото: Олексій Брехт. Джерело – "Укренерго"

"Укренерго" отримало виконувача обов'язків голови правління: що про нього відомо

Виконувачем обов'язків голови правління НЕК "Укренерго" офіційно призначено Олексія Брехта. Останні два роки він був членом правління компанії та відповідав за експлуатацію, відновлення та розвиток мережі системи передачі.

Про це йдеться у повідомленні НЕК "Укренерго" в Telegram-каналі.

Як зазначає прес-служба компанії Брехт працює в "Укренерго" 23 роки, а загалом в енергетичному секторі — 25.

"Головна задача на сьогодні — продовжуємо підготовку до опалювального сезону та відновлення об'єктів, пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів. "Укренерго" відіграє ключову роль в українській енергосистемі, тому забезпечувати її надійну роботу у складі європейської мережі ENTSO-E — наш пріоритет", — наголосив Олексій Брехт.

Він підкреслив, що "Укренерго" зберігатиме курс на залучення міжнародної допомоги для відновлення високовольтної мережі після російських атак і посилення її стійкості. За словами Брехта, поглиблення інтеграції до європейського енергетичного простору — також серед цілей компанії.

"Компанія і надалі дотримуватиметься практик корпоративного управління за стандартами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і чекатиме прозорого обрання незалежної Наглядової ради та призначення голови правління "Укренерго", — додав Олексій Брехт.

Що відомо про звільнення Володимира Кудрицького

Про можливе звільнення Володимира Кудрицького писали низка ЗМІ ще 30 серпня. Деякі українські видання також інформували, що в Офісі президента міністр енергетики Герман Галущенко проводив співбесіди з потенційними кандидатами на голову правління НЕК "Укренерго". 

За даними видання Forbes, під час Ставки Верховного головнокомандувача 30 серпня президент України Володимир Зеленський вирішив, що голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький має написати заяву про звільнення за власним бажанням. Причина — незавершені захисні конструкції навколо підстанцій "Укренерго", що після російського масованого обстрілу 26 серпня призвело до перебоїв із постачанням електроенергії.

Ввечері 2 вересня за звільнення керівника "Укренерго" проголосували четверо членів наглядової ради з шести. Обов’язки очільника компанії з 4 вересня виконуватиме нинішній член правління Олексій Брехт.

Варто зазначити, що Володимир Кудрицький очолював "Укренерго" з 2020 року. Він мав працювати на цій посаді до серпня 2025 року.

Нагадаємо, у липні Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження проти голови НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького.

Раніше Володимир Кудрицький прокоментував своє звільнення з посади керівника "Укренерго". Він запевнив, що рішення наглядової ради компанії "не має жодного стосунку до питання захищеності підстанцій".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2024 12:42