Фото ілюстративне. Джерело: "Укренерго"

"Укренерго" скасувало графіки відключень світла до 17:00 по всій країні

У вівторок, 21 травня, "Укренерго" з 11:00 до 17:00 скасувало обмеження споживання в усіх регіонах країни. Заплановано імпорт електроенергії з п'яти країн. 

Як повідомляє прес-служба компанії, це стало можливим завдяки зменшенню хмарності в усіх регіонах, адже сонячні електростанції активізували свою роботу.

"Сьогодні з 00:00 до 11:00 в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів діяли графіки погодинних відключень. Наразі, з 11:00 до 17:00 Диспетчерський центр "Укренерго" скасував обмеження споживання в усіх областях", — зазначили в прес-службі. 

У компанії наголосили, що промислові та дахові сонячні електростанції збільшили обсяги виробництва, відповідно — дефіцит в енергосистемі зменшився. Також українська енергосистема на запит оператора енергосистеми Польщі зараз приймає надлишки електроенергії з цієї країни. Також протягом доби відбувався імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. 

"Будь ласка, за можливості перенесіть заплановане на вечір чи на ніч користування приладами, які споживають багато електроенергії на ці денні години. Увечері графіки погодинних відключень будуть діяти в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів з 17:00 до 00:00", — додали в "Укренерго".

Нагадаємо, що в "Укренерго" пояснили, чому відключення світла розпочались в травні, а не взимку. Навесні 2024 року окупанти посилили обстріли енергетичної інфраструктури. Відповідно почав зростати дефіцит електроенергії, тому для споживачів почали застосовувати графіки відключення світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.05.2024 11:58