Фото: Pixabay

"Укрзалізниця" планує переглянути тарифи на вантажні перевезення

"Укрзалізниця" має намір до кінця 2024 року змінити модель ціноутворення на вантажні перевезення. Відтак, тарифи можуть дещо змінитися.

Про це повідомив голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко в інтерв'ю Forbes Ukraine.

"На цей рік ми закладаємо не підвищення вантажних тарифів, а їхню гармонізацію. Це передбачає повну зміну моделі їхніх розрахунків. Так, ми хочемо значно спростити систему тарифоутворення, яка складається з п’яти різних класів та більш як 20 коефіцієнтів", — наголосив Лященко.

За словами посадовця, компанія планує значно спростити систему тарифоутворення, яка на сьогодні складається з тарифікації вантажів трьох різних класів, групи позакласних вантажів та 15 коефіцієнтів. І це не враховуючи окрему тарифікацію для перевезення порожніх вагонів. Серед пропозицій: єдиний тариф на порожні вагони та поділ за класами перевезень залежно від технології перевезення, а не від особливості продукту або бізнесу, який замовляє вагони УЗ.

Лященко наголосив, що гармонізація тарифів може принести компанії додаткові 3-4 млрд грн до кінця року, залежно від терміну затвердження урядом. Для бізнесу витрати можуть зрости приблизно на 7%.

Востаннє компанія індексувала тарифи на вантажні перевезення у липні 2022-го — одразу на 70%.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" змінила час відкриття онлайн-продажів на міжнародні рейси. Це має стабілізувати перевантаження, яке спостерігається в застосунку перевізника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.07.2024 14:05