Фото: "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" запустила перший дитячий вагон: чим він особливий (фото)

У четвер, 8 серпня, "Укрзалізниця" відправила в перший рейс дитячий вагон. Він вирушив за одним із найдовших та найпопулярніших маршрутів №15/16 Харків — Ясіня.

Як повідомляє прес-служба перевізника, цей вагон оснащений так, щоб маленьким пасажирам від народження до восьми років та їхнім батькам було комфортно, безпечно та цікаво в дорозі.

Під час посадки маленьким пасажирам дитячого вагона надають спеціальні браслети з зазначенням купе та контактного номера телефону батьків.

дитячий вагон

Що особливого в оснащенні вагона?

У коридорі вагона є інтерактивні плакати, бізіборди з рухомими елементами та дитячі поручні з м'якою оббивкою для безпечного пересування. Кожне купе легко розрізнятиметься дитиною, оскільки вони марковані "Іскорками суперсил" — персонажами лялькового театру, розробленими Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

До того ж у кожному купе є навчально-розважальні матеріали, інструкції для руханки, настільна гра та манеж для найменших пасажирів, а також збільшений обмежувач верхньої полиці з протиударною накладкою.

дитячий вагон

дитячий вагон

Вбиральня у вагоні оснащена додатковими гігієнічними засобами, сповивальним столиком та спеціальними дитячими накладками на унітаз.

дитячий вагон

Усі фото: "Укрзалізниця"

В "Укрзалізниці" розповіли, що при оформленні дитячого вагона використано матеріали з платформи розвитку дошкільнят "НУМО", створеної командою експертів Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримки Міністерства освіти та науки України.

"Проектування та капітальний ремонт з модернізацією тривали шість місяців на потужностях "Укрзалізниці" у спеціальному цеху. Повністю оновлено базове обладнання — від кондиціонерів і систем опалення до мобільних пандусів. Розробка та фінансування проекту були здійснені у співпраці з ЮНІСЕФ Україна та за фінансової підтримки уряду Бельгії", — зазначили в компанії.

У 2024 році "Укрзалізниця" разом із партнерами планує запустити ще сім дитячих вагонів.

Квитки на дитячий вагон доступні для придбання виключно через мобільний застосунок "Укрзалізниці", вартість квитка аналогічна вартості купейних квитків аналогічного класу в тому ж поїзді. Вагон має маркування "Дитячий" у застосунку, щоб батьки, які подорожують з маленькими дітьми, могли обрати поїздку саме в цьому вагоні.

"Діти до п'яти років включно подорожують поїздами "Укрзалізниці" безплатно й не потребують окремого квитка", — додали у прес-службі компанії.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" вирішила внести зміни у розклад руху двох потягів "Інтерсіті+" "Київ — Перемишль". Вони розпочнуть діяти з 10 серпня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.08.2024 18:25