Фото: ілюстративне. Джерело: "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" анонсувала продаж квитків на дитячий вагон: як курсуватиме потяг

"Укрзалізниця" розпочала продаж квитків на перший в історії компанії дитячий купейний вагон. Він курсуватиме в складі поїзда №15/16 Харків — Ясіня з 8 серпня.

Як повідомляє прес-служба компанії, цей вагон оснащений так, щоб маленьким пасажирам від 0 до восьми років та їхнім батькам було комфортно, безпечно та цікаво в дорозі.

"Дитячий вагон був спроєктований за ініціативи Укрзалізниці в колаборації з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки Уряду Бельгії", — йдеться у повідомленні.

Водночас голова правління Укрзалізниці Євген Лященко наголосив, що компанія системно рухається до мети стати найбільш дружньою до дітей залізницею в Європі. За його словами, цей унікальний вагон модернізовано в Україні — на Київському електровагоноремонтному заводі. До кінця цього року компанія планує запустити ще сім таких вагонів. Також було організовано дитячі зони для дитячого вагона на шести залізничних вокзалах країни.

Наголошується, що у ході модернізації вагон отримав низку сучасних рішень, які мають зробити подорож батьків із дітьми більш комфортною, адже в ньому є все необхідне — від дитячих манежів до сповивальних столиків у вбиральні. Так, роботи з модернізації цього вагона тривали близько півроку, і вже у четвер, 8 серпня, він вирушить у свій перший рейс символічним маршрутом, який поєднує Схід та Захід України та буде регулярно перевозити групи дітей з Харківщини на відпочинок у горах Карпат.

Квитки на дитячий вагон доступні для придбання виключно через мобільний застосунок "Укрзалізниці", вартість квитка аналогічна вартості купейних квитків аналогічного класу в тому ж поїзді. Вагон має маркування "Дитячий" у застосунку, щоб батьки, які подорожують з маленькими дітьми, могли обрати поїздку саме в цьому вагоні.

"Діти до 5 років включно подорожують поїздами Укрзалізниці безплатно й не потребують окремого квитка", — додали у прес-службі компанії.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" вирішила внести зміни у розклад руху двох потягів "Інтерсіті+" "Київ — Перемишль". Вони розпочнуть діяти з 10 серпня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.08.2024 12:52