Фото: Telegram Андрія Нєбитова

Уламки ракет та дронів пошкодили житлові будинки на Київщині (фото)

У кількох районах Київської області внаслідок нічної російської повітряної атаки пошкоджені житлові будинки та об’єкти інфраструктури. Загиблих та потерпілих немає.

Про це повідомляє начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив у Telegram.

Цього разу ворог випустив по території України до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря. З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього — близько 35 ударних дронів. ППО знищило 67 повітряних цілей.

Поліція Київщини продовжує фіксувати наслідки та місця падіння уламків ворожих повітряних об’єктів на території області. 

"Внаслідок атаки маємо пошкодження житлових будинків та об’єктів інфраструктури в кількох районах області. Загиблих та потерпілих немає", — зазначив Нєбитов.

Також внаслідок нічної атаки ворога в одному з районів області зайнялась будівля дачного кооперативу. Пожежа почалась близько 3:29 ночі. Рятувальники вже ліквідували пожежу. На щастя, обійшлося без потерпілих.

Пожежа на Київщині після падіння уламків ракети

Фото: Telegram Андрія Нєбитова

Нагадаємо, вночі 29 травня російські військові знову атакували КиївПрактично одночасно із пусками БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно, Х-101/555. Загалом, силами і засобами нашої ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено.

Також в Одесі під час нічної ворожої атаки пролунали вибухи. Уламки збитого дрона впали на портову інфраструктуру.

Відомо, що одна з ворожих ракет долетіла до Львівщини. Захисникам з повітряного командування "Захід" вдалося збити ракету над Золочівським районом. Уламки впали на дерев'яну господарську будівлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 29.05.2023 09:17